Forrás:Pinterest

Szakértők szerint: 5 tipp a tökéletes hajápoláshoz télen

Megosztom:

Jön a hideg, így a rossz haj napok ismét napirendek lehetnek. Egy szakértő 5 tippet adott nekünk azzal kapcsolatban, hogyan néz ki a tökéletes hajápolás télen. 

5 szakértői tipp a téli hajápoláshoz 

A hideg, nedves évszak nemcsak a bőrt, hanem a hajat is érinti. Egyesek számára laposabbnak és szárazabbnak tűnik, másoknál a magas páratartalom göndörödéshez vezet. De Jonathan Andrew, a Fudge Professional globális márkanagykövetének ezen a tippjeivel még a téli hónapokat is előnyünkre válthatjuk. 

1. Elhagyható kúrák

A szakember szerint a kihagyható kezelések télen igazi kötelező hajápolási termékek. Csak ne kondicionáljuk a tincseinket. Ezenkívül megvédik a hajat a formázási károsodástól.

2. Hajápolás javító hatással 

Mire van szüksége a hajunknak télen? Nyilvánvalóan sok karbantartásra. “A javító hatású samponok és balzsamok ilyenkor csodálatosak ” – magyarázza Jonathan Andrew. “Azonnal elkezdik javítani és korrigálni a hajat, erősebbé és egészségesebbé téve azt. Egy használattal azonnal akár 95 százalékkal erősebb lesz a haj. A károsodott kutikulát is kisimítja – ami megakadályozza a göndörödést, tette hozzá.

3. Intenzív ápolás a maszkoknak és társainak köszönhetően

A hajszakértőnek emellett abszolút kedvence is van télen. “A legjobb tippem a téli hónapokra az, hogy hetente egyszer-kétszer kényeztessük magunkat valami extrával. Amikor fürdünk vagy zuhanyzunk, először mossuk meg a hajunkat, és adjunk hozzá több kondicionálót, vagy használjunk maszkot. Kössük fel a hajunkat, és csavarjuk be egy meleg törölközőbe. Várjuk meg amíg a törölköző kihűl, majd távolítsuk el és öblítsük le a hajunkat. Miért a csomagolás? Az extra hő lehetővé teszi, hogy a termék jobban behatoljon a hajba, egészséges és hidratált marad.”

4. Mix & Match

Ha a téli hajápolásról van szó, több terméket is kombinálhatunk. “Ne féljünk keverni és párosítani. Néha az segít, ha a lehető legtöbb problémát kezeljük egyszerre. Csak próbáljuk ki, és keverjük össze az ápolószereinket” – mondja a szakember. “Ha puha, fénytelen hajunk van, használjunk fényesítő sampont. De ha a mennyiséget is szeretnénk javítani, használjunk volumenápolót. Ezzel egyszerre két problémás területet fedünk le.”

5. Ragyogj

Télen a haj gyakran fénytelennek tűnik. Jonathan Andrew-nak van egy ötletes tippje erre a problémára is. A Shine szebbé és egészségesebbé teszi a hajat. Ez egy olyan dolog, amit mindig a táskámban tartok- egy fényes spray.  A szakértő azt is elárulta, hogyan kell helyesen használni a fényesítőt. “A legtöbben elkövetik azt a hibát, hogy a fényes spray-t az egész hajukra használják, amitől gyorsan zsírossá válhat. Olyan területeket keresek, amelyek a legtöbb fényt vonzzák. Használjuk a fényes spray -t úhgy, mintha egy kiemelőt használnánk, és csak bizonyos területeket hangsúlyozzunk ki. Például az elválasztást és az egyes tincseket. Így természetes végeredményt kapunk, amely megőrzi hajunk egészséges megjelenését” – zárta a tanácsadást.

Mindenki erről beszél - csajos.huNE MARADJ LE SEMMIRŐL!