Forrás:Instagram/iramshelton

A színpszichológia a kedvenc téli körömárnyalataid mögött: Ezt árulják el rólad

Megosztom:

Nem titok, hogy bizonyos színek valamiféle érzést keltenek bennünk. Gyakran hajlamosak vagyunk bizonyos árnyalatok felé hajlani anélkül, hogy észrevennénk. De miért, és mit mond el mindez rólunk? A cikkből kiderül!

Beszédes körömválasztás

Lynn Marks, a London Image Institute nemzetközi igazgatója szerint a színek valójában szuper kulcsfontosságú módjai annak, hogy valamit (beleértve magunkat is) nonverbális módon továbbítsuk. Ez azt jelenti, hogy a téli körömárnyalatok, többet árulnak el rólunk, mint gondolnánk. +A színpszichológia a színelmélet népszerű területévé vált, amely érzelmi és pszichológiai konnotációkat rendel a színek és érzelmek között” – mondja Marks. “Az, hogy szeretsz-e egy színt, gyakran a gyerekkori emlékeken, valamint a színek és érzések közötti asszociációkon múlik. Ha édesanyád egy napsárga ruhát adott rád, az osztálytársaid pedig kigúnyoltak emiatt, felnőttként valószínűleg nem a sárga lesz a kedvenc színed” – teszi hozzá a szakember.

Ezt a megfigyelést útmutatóként használva egy kicsit mélyebben elgondolkodtunk a kedvenc árnyalatainkon – különösen ami a körmeinket illeti. A hidegebb hónapokban inkább a mélyebb tónusokat részesítjük előnyben, amelyek megfelelnek a pulóver hangulatának. Hogy még egy lépéssel tovább léphessünk, úgy gondoltuk, hogy helyénvaló, ha Markstól betekintést nyerhetünk néhány leggyakoribb sötét téli körömszínbe, és hogy mit árulhatnak el rólunk az általuk kiváltott manikűrök.

Burgundi

A bordó  egy gyönyörű és fülledt árnyalat, amelyet néha figyelmen kívül hagynak, amikor körömszínről van szó. Marks szerint a bordó a vörös és a lila kombinációjának tekinthető. A luxus, az ambíció, sőt a királyság érzését kelti. Nagyon introspektív is, mivel arra ösztönözhet, hogy mélyebben merülj bele gondolataidba, álmaidba és érzelmeidbe. Ha gyakran választod ezt az árnyalatot, akkor valószínűleg egy álmodozó vagy, aki érzékeny és együttérző, de erős a gazdagság érzése. Szereted az élet finomabb dolgait, és szeretnéd, ha körömszíned erős eleganciát tükrözne.

Misty Gray

Azok, akik szeretik a sötétebb, ködös szürkét, valószínűleg a legkeményebben dolgozó személyek. Marks a szürkehez vonzódókat konzervatívabbnak, intelligensebbnek és üzletszerűbbnek tartja. Ez azt jelenti, hogy mindig hiba nélkül elvégzik a munkájukat.

Fekete

Lehet, hogy a fekete már régóta a körömlakk színek lázadója, de a színpszichológia szempontjából jobban dübörög, mint gondolnád. A fekete árnyalat kifinomultságot, erőt és dominanciát sugall. Nyilvánvalóan ez nem azt jelenti, hogy uralkodó ember vagy, de azt sugallhatja, hogy szeretsz merész kijelentést tenni, és teljes mértékben kézben tartod a körülményeidet.

Csokoládé barna

A mélybarna árnyalat földes és fás. Marks szerint az ehhez való vonzódás azt jelenti, hogy bizalmat keltesz magadban és másokban. Ez egy megnyugtató árnyalat, amelyet mások tekintélyesnek, meggyőzőnek, megbízhatónak tekinthetnek. Valószínűleg te vagy az a barát, akihez az emberek mindig tanácsért fordulnak.

Királykék

A sötét téli körömszínek közül a királykék a legnépszerűbb. Marks egy olyan színnek tartja, amely a béke, a nyugalom, a bizalom, a hűség és az integritás érzését kelti. Ha úgy érzed, hogy kötődsz ehhez az árnyalathoz, akkor valószínűleg őszinte egyéniség vagy. Marks még azt is mondja, hogy a politikusok gyakran viselik ezt a színt, mert ez a kiszámíthatóság és a megbízhatóság érzését kelti.

Erdő zöld

Marks azt mondja, hogy a zöld színnek friss, földes tulajdonsága van. Másokat a természetre, az egyensúlyra, a növekedésre és a jólétre késztet. Azok, akik sötétzöld árnyalattal vibrálnak, valószínűleg szeretik harmonikusan, stabilan és biztonságban érezni magukat a környezetükben. Jelentheti az újjászületést és az önellátást is, amely arra késztet, hogy jobban összhangban legyél érzelmeiddel és környezeteddel.

Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, megtalálsz minket a Facebookon is!