Forrás:Instagram/carlotaburch

Rozmaringvíz hajhullás ellen – valóban segít a TikTok szépségtrend? Ezt mondják a tanulmányok

Megosztom:

Íme egy új hajápolási csodaszer, ráadásul fillérekért.

Olcsó hajelixír

Legkésőbb a cikk elolvasása után rájössz, hogy a nagymama füvészkertjében sokszor igazi kincsek rejtőznek. Mert jelenleg egy új szépségtrend tarol a TikTokon, ami annyira ígéretesen hangzik, hogy mindenképpen alaposan meg kellett vizsgálnunk. Ennek az új irányzatnak a főszereplője a rozmaring. Ezt az örökzöld alcserjét főleg a főzésből ismerjük, végülis a kemencében sült rozmaringburgonya igazi klasszikus. De úgy tűnik, ez döntő változást hoz a hajápolásban is , mert – ha hihetünk a TikTok befolyásolóinak – állítólag segít a hajhullás ellen. 

Valóban segít a rozmaringos víz?

A Google rozmaringra irányuló keresései jelenleg óránként növekszenek, ami újabb bizonyítéka annak, hogy a TikTok szépségtrendje mennyire vírusosan terjed. Természetesen a közösségi média platformon nem mindig vannak hatékony és hasznos tippek a számunkra, néhányan – és szakértők is –óva intenek tőlük. De hajhullás ellen a rozmaringos vízzel biztosan nem árthatsz magadnak, úgyhogy egy próbát mindenképpen megér. 

A hajhullás sokkal több embert érint, mint gondolnánk. Sok esetben a valódi gyógymód még mindig nem lehetséges, annak ellenére hogy a tudomány fejlődik. Talán sokkal közelebb van a probléma megoldása, mint remélni mertük. Mégpedig az orrunk előtti gyógynövényágyásban? A tanulmányok szerint ez is lehetséges. Kiderült, hogy a rozmaringos víz mindennapos felvitele megállíthatja a hajhullást, és akár vissza is nőhetnek az elhullajtott hajszálak.

Így hat a rozmaringos víz a hajhullás ellen

Mi magunk is alig hisszük el, de igen. A rozmaring hajhullás elleni hatását egy tanulmány egyértelműen bebizonyította. Valójában a tanulmány szerint a rozmaringvíz ugyanolyan hatékony az androgén alopecia, azaz az örökletes hajhullás esetén mint a minoxidil összetevő, amelyet számos hajnövekedést serkentő gyógyszer tartalmaz. Hat hónapos napi használat után jelentősen megnőtt a szőrszálak száma.

Nem teljesen világos, hogy a rozmaringvíz pontosan hogyan képes megállítani a hajhullást. Annyi biztos, hogy serkenti a fejbőr vérkeringését, így a tápanyagok könnyebben eljutnak a hajgyökerekhez és megerősítik azokat. Ezenkívül csökkenti a fejbőr gyulladását, és antioxidánsként működik, amely felveszi a harcot a szabad gyökök ellen, ezáltal védi a haj egészségét. Ugyanakkor azt is tartják, hogy a rozmaring képes blokkolni a DHT – egy hormon – hatásait, amely a hajhagymák zsugorodását és a hajnövekedést gátolja. És ez a szépségtrend minden mellékhatás nélkül jöhet!

Rozmaringvíz: Hogyan használd helyesen a hajhullás ellen?

A szépségtrend alkalmazása hajhullás ellen nagyon egyszerű. A rozmaringos vizet egyenletesen vigyük fel a fejbőrre (lehetőleg lefekvés előtt, hogy sokáig tudjon hatni) és masszírozzuk be. Ehhez válasszuk szét a hajat egyes részekre, hogy elérje a teljes fejbőrt. A szórófejes flakon hasznos lehet az alkalmazáshoz. Hagyjuk rajta egy éjszakán át, és reggel mossuk meg a hajunkat a szokásos módon.

A rozmaringos víz elkészítéséhez vagy keverjünk el tíz csepp tiszta rozmaringolajat két csésze forralt vízzel, vagy forraljunk fel két szál friss rozmaringot vízzel, majd hagyjuk ázni legalább három órán keresztül. A keverék körülbelül egy hétig eláll a hűtőben, így nem kell minden nap elkészíteni. Aztán ideje türelmet mutatni. Néhány hónap múlva a szépségtrendnek köszönhetően észre fogod venni a különbséget, és kis szerencsével dúsabb hajad lesz.

Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, megtalálsz minket a Facebookon is!

kapcsolat