A menstruációs ciklus természetes része a szexnek

Megosztom:

A menstruáció és a szex két olyan téma, amelyeket hagyományosan tabunak tekintünk. Sok ember még mindig kellemetlenül érzi magát ezekről beszélni, pedig mindkettő természetes része az emberek életének. Azonban egyre többen kezdik felismerni, hogy nincs okunk hallgatni róluk.

A menstruációs ciklus sok nő számára fájdalommal és kellemetlenséggel járhat. Ezért könnyen elkerülik a szexuális tevékenységet ezen időszak alatt. Azonban fontos megjegyezni, hogy minden nő teste másképp reagál erre az időszakra. Némelyeknél megnövekszik a vágy, míg másoknál csökkenhet vagy változhat a libidó.

Számos tanulmány kimutatta azt is, hogy az orgazmus segíthet enyhíteni a menstruációs görcsöket és feszültségeket. A méh összehúzódása során endorfinokat termelünk, ami elősegíti a relaxációt és csillapítja az esetleges fájdalmat.

Az orvosok szerint semmi akadálya annak, hogy valaki közösülést végezzen menstruáción kívül is – persze csak akkor ha mindkét fél jól érzi magát vele. A menstruáció során a vérzés nem befolyásolja a hüvelyi pH-értéket, és az esetleges fertőzésveszély is minimális.

A szexuális tevékenység ezen időszakban segíthet abban, hogy jobban megértsük testünket és közelebb kerüljünk partnerünkhöz. Kommunikálnunk kell egymással arról, hogyan érezzük magunkat és mi az, amit kényelmesnek találunk.

Azonban fontos figyelembe venni azt is, hogy mindenki egyedi lehetőségekkel rendelkezik. Ha valaki fájdalmat vagy kellemetlenséget tapasztal szex közben menstruáció alatt, akkor semmi ok nincs arra, hogy továbbra is csinálja. Mindig hallgassuk meg testünk jelzéseit és tegyük azt előtérbe.

Megtörve ezeket a tabukat – beszélve nyíltan róla – megsokszorozhatjuk annak lehetőségét,hogy többen merjenek felvállalni saját igényeiket és vágyaikat ezen időszak alatt is.

Összegezve tehát: A menstruációnk természetes része az életünknek. Nem csak elfogadható de sok esetben még jótékony hatása van ráadásul! Az orgazmus enyhítést nyújthat a fájdalmakban és lehetőséget adhat arra, hogy közelebb kerüljünk partnerünkhöz. Természetesen mindenki egyedi lehetőségekkel rendelkezik, ezért fontos hallgatni testünk jelzéseire és tiszteletben tartani saját igényeinket.

Tehát ne féljünk beszélni erről a természetes dologról! A menstruáció nem akadály az intimitásnak és a szexnek.

Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, megtalálsz minket a Facebookon is!

kapcsolat