Miért fontos megérteni saját vágyainkat?

Megosztom:

A szexuális beteljesülés egy olyan téma, amelyet sok ember nem mer nyíltan megbeszélni. Azonban fontosnak tartom, hogy jobban megértsük saját vágyainkat és annak jelentőségét a boldog és kiegyensúlyozott életünkben.

Először is, miért van az, hogy ennyire nehéz erről beszélnünk? A társadalom hosszú ideje tabunak tekinti a szexualitást. Sokan úgy gondolják, hogy ez egy privát dolog, amiről csak kevesen tudhatnak. Ez viszont ahhoz vezetett, hogy sok ember félénkebbé válik ezen a területen és nehezebben kommunikálja az igényeit a párjával vagy partnereivel.

Azonban ha nem értjük meg saját vágyainkat és nem tudunk róluk beszélni másokkal, akkor hogyan várható el tőlünk, hogy elégedettek legyünk a szexuális életünkkel? A titkokkal teli kapcsolatok gyakran szenvednek az elégedetlen vagy hiányos intimitás miatt. Ahhoz tehát, hogy valódi örömet találjunk a szexben és megtapasztalhassuk azt a mélységet és kötődést ami általa lehetőségessé válik – először magunkkal kell dolgoznunk.

A vágyaink megértése és elfogadása az első lépés a szexuális beteljesülés felé vezető úton. Gyakran előfordul, hogy sokan nem ismerik vagy félreértik saját igényeiket. Ez lehet a társadalom által ránk gyakorolt nyomás következménye vagy éppen az önbizalomhiány eredménye. Azonban fontos tudatosítanunk magunkban, hogy minden embernek mások a vágyai és ezek változhatnak idővel.

Az önismeret tehát elengedhetetlen ahhoz, hogy megtaláljuk azt, amire valóban vágyni fogunk és ami boldoggá tesz minket szexuálisan. Önmagunk feltérképezése segíthet abban, hogy rájöjjünk mi hiányzik nekünk az intim kapcsolatokból és hogyan fejeződhet ki jobban testileg-lelkileg egy párkapcsolatban.

Ezen túlmenően meg kell tanulnunk beszélni erről a témáról másokkal is. A kommunikáció kulcsfontosságú mindennapi életünkben, így nincs kivétel ez alól sem a szexualitás területe sem. Beszélgetni kell partnereinkkel arról, hogy mik az igényeink és vágyaink – természetesen figyelembe véve őket is – hiszen csak így alakíthatunk ki kielégítő és örömteli kapcsolatot.

A szexuális beteljesülés nem azon múlik, hogy mennyi tapasztalattal rendelkezünk vagy milyen gyakran fekszünk le valakivel. Sokkal inkább arról van szó, hogy megértsük és elfogadjuk saját vágyainkat azzal a tudással, amit magunkban hordozunk. A belső utazás ezért kulcsfontosságú ahhoz, hogy megtapasztalhassuk azt az intimitást és kötődést, amely mindannyiunknak jár.

Végszóként tehát elmondhatjuk, hogy fontos megismernünk saját vágyainkat annak érdekében, hogy teljes mértékben élvezhessük a szexualitást és megtapasztalhassuk annak pozitív hatásait az életünkre. Ne féljünk beszélgetni erről másokkal is – hiszen csak így lehetőség nyílik egy olyan intim kapcsolat kialakítására, ami boldoggá teszi mindkét fél részét.

Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, megtalálsz minket a Facebookon is!

kapcsolat